© 2019 by Andrea Möhn Architects

  • Grey Instagram Icon
Wooden Forest

Situated yet hidden right at the heart of a beautiful, large estate for mentally handicapped people, a fairly inconsistent and dysfunctional building has been renovated and transformed into a central facility for diagnose, treatment and care. In order to create coherence and a better organization, the required additional floorspace has been concentrated into one significant intervention at the centre of the building. Here an L-shaped volume provides the building with a new, fresh appearance and a clear, centralized entrance from where all functions can be reached. Its long glass facade is actually load bearing, eliminating the need for columns. It results in a large open space creating many visual connections, not only towards different parts of the building but also with the newly designed outdoor space which it surrounds.

With direct access from the entrance, primary medical functions can be found. Part of the building has a first floor, which has transformed into flexible office spaces. The combination of all these functions along with its new architecture and spatial organization restores the vital, central role the building was ment to fulfill.

Location:              

Client:                  
Design:                

Status:                 

Area:                    

Project architect:

Visuals: 

Nieuwveen

Stichting Ipse de Bruggen
2015-2017

completed 2018

5.220 m2

Andrea Möhn​​​

Silo Agency