© 2019 by Andrea Möhn Architects

  • Grey Instagram Icon
Dolf's Room

Nieuwveen​

Stichting Ipse de Bruggen
2012

completed 2013

16 m2

Martin Kers

René Bouman | Andrea Möhn​​​

 

© Möhn + Bouman Architects

Severely mental handicapped people mostly live in harsh, prison-cell like conditions, in order to protect themselves and their environment. This housing unit is a testcase to adress this issue in another way.
By greatly exploring new techniques and materials we were able to create an environment that is molest-free and friendly at the same time. Carefully tailored sensory experiences helped creating a rich environment which obviously contributed to a much greater wellbeïng of the particular patient.

 

 

Location:            

Client:                  
Design:                

Status:                 

Area:                    

Wall imagery:     

Project architect: 

 

                             

"To change something you've to understand how someone is as a person".​

(Andrea Möhn - architect)

"In the case of Dolf we saw that changing the physical environment that was the beginning of changing is behaviour".

 

 

(Linda van Beelt - IPSE)

"His social skills have improved immensely".​

(Eric Wortelboor - Dolf's brother)

"Dolf is much happier than before".​

(Daniël Huibers - staff member)