© 2019 by Andrea Möhn Architects

  • Grey Instagram Icon
MARTINIKLINIK

The green facade, featuring a tree-like grid, acts as a second skin, surrounding the building and its glass facade in a gentle manner. As a result, the space between grid and the zig-zag shaped glass facade has evolved into a green intermediate zone, dominating the view from the patient rooms behind them and granting them a friendly atmosphere.

The building is structured in a U-shape around a centuries-old beech, creating a clearly organized floor plan and an integrated atrium. On all floors outdoor terraces can be found, establishing visual connections throughout the building.

Location:              

Client:                   
Design:                

Status:                  

Area:                    

Project architect: 

Cooperation with: 

                               

Hamburg, Germany

Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf
2017

closed competition

13.350 m2

Andrea Möhn​​​

De Jong Gortemaker Algra Architecten

© Möhn + Bouman Architects