© 2019 by Andrea Möhn Architects

  • Grey Instagram Icon
CARE CAMPUS #2 PUBLIC SPACE

In 2012 we started to work on the redevelopment of a campus for people with disabilities. Bordering a rural wetland landscape and the city of Schiedam, the site was completely introverted, blocking the relation between the surrounding residential area and the landscape. Main theme of the project is to reconnect the area with the landscape, and to emphasize the identity of the place.

The buildings, one renovated and one new, are combining high-tech details like printed glass along with agricultural chestnut fencing, marking the transition from urban to rural. The campus is transformed into a park. Car traffic is banned, eliminating the need to raise the swampy land frequently in order to stay dry. Vegetation and landscaping are allowing a gradual transformation into a wetland. Rather than turning its back to the neighbourhood, the site is open and publicly accessible, reconnecting urban and rural.

Location:              

Client:  

Design:

Status:

Project architect:

                               

 

                            

Schiedam​

Ipse de Bruggen

2013-2015

completed  2017

René Bouman

© Möhn + Bouman Architects